Bewegen01.jpg

Bewegen brengt je terug bij jezelf......de plek waar alles goed is.


Lichaam en geest zijn 100% met elkaar verbonden. De Nervus Vagus is een zenuw die zich uitstrekt van diep in de hersenstam tot diep in je buik, met heel veel vertakkingen. Hij zwerft vol met impulsen vanuit de hersenen naar het lichaam en zo zijn lichaam en geest dus letterlijk met elkaar verbonden. 
Alleen met voeding of met emoties bezig zijn om gezondheid op te bouwen is dus eigenlijk een te eenzijdige benadering. Wij bij Opbloeiconsult! willen juist als het om gezondheid en afvallen gaat het totaalconcept benaderen: ingang op het lichaam via bewegen en voeding. En op de geest via de emoties en het onderbewustzijn.

Tijdens ons leven verliezen we 35 a 50% van onze spieren. En hoe minder spieren we hebben, hoe minder energie we verbranden. Als we evenveel blijven eten, slaan we de energie op in vetreserves. Het is dus handig en verstandig om te blijven werken aan je spieren. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je verbrandt. Spieren maken je sterk en mooi.

Bij Opbloeiconsult! schrijven we geen bewegingsprogramma voor. Juist niet!
Samen met jou willen we op zoek gaan naar bewegingsactiviteiten en sporten waar jij blij van wordt, binnen jouw mogelijkheden. We snappen heel goed dat opgelegde sporten op de langere duur niet vol te houden zijn. We zijn druk, hebben een gezin en dan moet je ook nog sporten. Dan voelt het als een opgave. Wij willen juist jouw eigen motivatie zoeken om te bewegen. Wat past er bij je? Wil je thuis of in de sportschool?
Het kan bevrijdend werken om je te realiseren dat bewegen ook zo goed thuis kan. Gebruik je creativiteit en onderzoek waar je blij van wordt. Dan werkt het ten minste!

Wij hebben ook een gespecialiseerde fysiotherapeut (Bjorn Butzelaar van Fysioexpertise) in huis. Hij kan sportprogramma's op maat maken.

'Er is geen haast. Je hebt je hele leven om te oefenen. Geniet dus van waar je nu bent. Elke keer als je oefent, ben je weer ergens anders.